Store ambitioner for seniorboliger i Aalborg

Fyrkildevej i det østlige Aalborg bliver hjemsted for et nyt seniorbofælleskab, som Himmerland Boligforening og Realdania er gået sammen om at udvikle. Projektet skal øge beboernes livskvalitet og samtidig fungere som eksempel og inspirere til nye former for seniorboliger.

Der er mangel på seniorboliger i Danmark. Aktuelt står ca. 8.400 seniorer på venteliste, mens der blot er 7.000 boliger på landsplan. Samtidig viser undersøgelser, at flere end 80.000 danskere overvejer at flytte i seniorbofælleskaber.

Faciliteter i høj standard 
- Fyrkildevej i det østlige Aalborg er udvalgt som det sted, hvor samarbejdet skal vise nye tilgange til seniorbofællesskaber. Og der vil især blive kælet for fællesfaciliteterne både ud og inde. Det er nemlig i høj grad her nye fællesskaber og relationer mellem beboerne kan opstå – og det er i fællesarealerne, at der er behov for og efterspørgsel efter nytænkning. Projektet er tænkt som et eksempelbyggeri, som skal inspirere byggesektoren til, hvordan man kan bygge seniorbofællesskaber også i den almene boligmasse, siger direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen, der bakkes op af filantropidirektør i Realdania, Anne Skovebro: 

- Der er et stort potentiale for at udvikle og forbedre de eksisterende seniorbofællesskaber i samarbejde med den almene sektor, fortæller hun, og fortsætter:

- Sektoren har allerede midlerne og stor erfaring i at skabe rammerne for lokale fællesskaber i alment byggeri. Det skal vi bygge videre på og i fællesskab hæve ambitionsniveauet og nytænkningen yderligere – ikke mindst i forhold til fællesarealerne, hvor det daglige møde med andre mennesker opstår. Ensomhed er en samfundsudfordring, der kalder på, at vi går sammen og bruger alle muligheder for at skabe sociale relationer og daglige møder – altså bekæmpe ensomhed. 

Behovet for seniorboliger anslås at stige markant de kommende år. Hver fjerde dansker vil således være over 65 år i 2040.

Vidste du, at Realdania …
  • Er en forening med næsten 147.000 medlemmer
  • Er en filantropisk forening, der støtter projekter, som gavner alle danskere
  • Har støttet mere end 3.100 projekter siden år 2000, hvor foreningen blev dannet

Søger du en seniorbolig?

Bliv medlem af Himmerland Boligforening i dag og begynd din søgen.

  • Meld dig ind

  • Vælg dine
    ønskeboliger

  • Velkommen
    indenfor